ВД_1

Вебінар-дискусія щодо новацій у конопляному законодавстві

29 квітня 2024 року Інститутом луб’яних культур НААН проведено вебінар-дискусію «ЗАКОНОДАВЧА БАЗА ВИРОЩУВАННЯ ПРОМИСЛОВИХ КОНОПЕЛЬ: ДВА КРОКИ ВПЕРЕД — КРОК НАЗАД?». Олег Примаков (модератор заходу) проінформував конопляну спільноту про основні новації у законодавстві щодо обігу конопель. Головна з яких — виокремлення діяльності з промисловими коноплями в окремий вид, з відповідним дерегулюванням. Всі зміни законодавства вступлять у дію лише у серпні поточного року, тому коноплярі мають проводити посівну компанію за старими нормами.

Під час дискусії учасники заходу наголосили на необхідності громадського обговорення положень розроблюваного Мінагрополітикою реєстру виробників промислових конопель та інших підзаконних актів. Також відмічалось, що для зменшення необґрунтованого тиску на коноплярів з боку силових структур, доцільно на законодавчому рівні затвердити положення про вирощування і переробку промислових конопель., скориставшись у даній сфері досвідом Канади, Великої Британії, Нової Зеландії та інших країн.
Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН зазначив, що промислові коноплі мають значний і різноплановий вплив на економіку держави, тому, потребують ретельного ставлення до всіх законодавчих нюансів.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур