IHU_0

Громадське обговорення законопроєкту щодо регулювання обігу рослин конопель

30 листопада 2021 р. Інститутом луб’яних культур НААН за підтримки асоціації Українські технічні коноплі організовано і проведено круглий стіл із громадського обговорення проєкту закону України “«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічнійдіяльності”, розробленого Міністерством охорони здоров’я України.
До заходу долучились представники Сумської ОДА, Шосткінської РДА, асоціації “Українські технічні коноплі”, ГС “Асоціація розвитку льонарства та коноплярства України”, Інституту луб’яних культур НААН, Інституту сільського господарства північного Сходу НААН, Дніпровського аграрно-економічного університету та вітчизняні підприємці, які працюють у різних напрямах коноплевиробництва.

Учасники круглого столу підтримують законодавчі ініціативи щодо удосконалення і законодавчої бази у сфері обігу рослин конопель. При цьому звертають увагу на необхідності чіткої класифікації конопель за вмістом тетрагідроканабінолу та за напрямами використання конопель.
Спираючись на положення Єдиної Конвенції “Про наркотичні засоби..”, коноплярі висловили загальну тезу — промислові коноплі (з вмістом ТГК до 0,08%) є звичайною сільськогосподарською культурою і не підпадає під дію законодавчо-правових актів з контролю за обігом наркотичних засобів. Крім того, процедура отримання ліцензії на культивування промислових конопель має бути максимально спрощена. Систему отримання дозволів повинна замінити система декларування — надання повідомлення про проведення діяльності.
За результатами обговорення буде підготовлена резолюція і направлена до МОЗ.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур