logoSODA

НАРАДА З ПИТАНЬ КОНОПЛЯРСТВА

15.05.2020 р. голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО провів робочу нараду, у якій взяли участь директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр МАСЛАК, директор Інституту луб’яних культур НААН Ігор МАРИНЧЕНКО, директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Віктор КАБАНЕЦЬ та начальник відділу промоцій та туризму облдержадміністрації Юрій ГЛАДЕНКО.

Основна теза наради, що промислові коноплі мають велике значення для аграрного та промислового комплексу України і всього світу. Сумщина є лідером українського коноплярства і має можливість (промисловий і науковий потенціали, сприятливі погодно-кліматичні умови, традиції тощо) розвивати цю галузь комплексно – від вирощування до виробництва готової продукції.

Підводячи підсумки наради, Роман Грищенко зазначив, що в області є певні здобутки і стратегія розвитку цієї галузі. Досягнуто домовленості з конкретними підприємцями про обладнання ліній з виробництва волокна. Ведуться перемовини щодо налагодження ліній з виробництва нитки та подальшого виготовлення тканин.

Голова облдержадміністрації виказав надію: “Також сподіваємося на закінчення карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією, та можливості проведення у цьому році фестивалю «HempFest», який дасть змогу більш популяризувати вироби з конопель та віднайти інвесторів для цієї галузі».

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур