Канабіс

Важливо: легалізація медичного канабісу в Україні повинна передбачати одночасну дерегуляцію діяльності з промисловими коноплями

28.06.23 Президент України В.Зеленський закликав легалізувати медичний канабіс, заявивши: «Усі найкращі світові практики, рішення, хоч би якими складними чи незвичними вони були, повинні бути застосовані в Україні, щоб усім українським громадянам не довелося терпіти біль, стрес і травми війни».

Так, дійсно це питання дуже важливе для нашої країни, яка змушена вести жахливу війну. Однак воно значно ширше, ніж доступ громадян до лікарських засобів на основі канабісу. Лікарські аспекти фітоканабіноїдів залишимо фахівцям. Черговий раз нагадаємо, що, легалізуючи медичний канабіс на державному рівні, необхідно вибудувати взаємоузгоджену законодавчу базу між наркотичними засобами, медичним канабісом і промисловими коноплями. Чому б в Україні не запровадити кращий світовий досвід у сфері обігу конопель, де наведено чіткі кількісні і якісні ознаки, за якими необхідно розрізняти наркотичні речовини, медичний канабіс і промислові коноплі? І головне — в ньому визначені однозначні адекватні вимоги щодо діяльності з кожним видом конопляної сировини в залежності від суспільної загрози. громадянам не довелося терпіти біль, стрес і травми війни».

Справа у тому, що коноплі не тільки джерело унікальних лікарських фітоканабіноїдів, але й швидко відновлювана натуральна сировини для різних сфер виробництва, що вкрай необхідна для післявоєнного відновлення України за «зеленими» стандартами ЄС.

Медичні коноплі потрібні для підтримання здоров’я нації, промислові коноплі — ефективної економіки.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур