Vsirazom0

Кабінет експертів щодо легалізації канабісу в Україні

Директор Інституту луб’яних культур НААН Сергій ТКАЧЕНКО взяв участь у круглому столі “Намір легалізації канабісу в Україні: загрози та план дій”, організованому громадським рухом “Всі разом!”.

Захід присвячений громадському обговоренню перспектив та загроз ініціативи Міністерства охорони здоров’я України, закладених у проєкті Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності”.
До фахової дискусії при Кабінеті експертів руху «Всі разом!»долучились представники Національної поліції України, медиків та профільних громадських та галузевих організацій. Основний меседж обговорення — у законопроєкті в основному викладена позиція фармацевтичної промисловості, однак він не встановлює чітких розмежувань для використання конопель для промислових та медичних цілей, а також не визначає прозорих правил діяльності у сфері переробки конопляної сировини за різними напрямами використання.

Сподіваємось, що думки експертів, висловлені під час даного громадського обговорення, а також пропозиції інших фахових інституцій будь враховані ініціаторами даного законопроєкту.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур