OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лінія переробки луб’яних культур — високоефективне обладнання для одержання конопляного волокна

Позитивні зміни в галузі коноплярства розширюють сферу використання промислових конопель, як сільськогосподарської культури комплексного використання, обумовлюючи попит на вітчизняні зразки машин і агрегатів як для збирання, так і для перероблення. Зокрема, завершуються роботи з розробки та впровадження першої вітчизняної переробної лінії для виділення конопляного волокна, який є результатом плідної співпраці фахівців Інституту луб’яних культур НААН, компанії ТОВ “Хемптехно” і заводу ТОВ “Укр.Агро-сервіс”.

У технологічну схему розробленої лінії переробки трести конопель закладені оригінальні, високоефективні, оптимально скомпоновані робочі органи, що забезпечують одержання однотипного волокна з мінімальним вмістом костриці. Основними вузлами лінії є шароформуюча, м’яльна, тіпальна та трясильна машини, а також системи видалення костриці та пилу.

Заводські випробування промислового зразка лінії засвідчили високу ефективність переробки конопляної сировини та одержання якісного волокна з низькою закостриченістю за мінімальних витрат електроенергії та людських ресурсів.

Випробуваннями встановлено, що представлений зразок підтвердив закладені техніко-технологічні показники за якістю переробки конопляної трести та відповідає всім основним вимогам нормативної документації за експлуатаційно-технологічними і агротехнічними показниками, а також відзначається надійністю.

На сьогодні розроблена українська лінія може гідно конкурувати з кращими світовими зразками даного типу переробного обладнання для малих сільськогосподарських підприємств.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур