OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нові сорти промислових конопель

До Державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення в Україні. у 2019 р. внесено два нових сорти промислових конопель Миколайчик і Глухівські 85, які виведені селекціонерами Інституту луб’яних культур.

Миколайчик є сортом однодомних конопель насіннєвого напряму використання. Сорт порівняно скоростиглий, має високу урожайність насіння та підвищений вміст олії, яка характеризується поліпшеним жирнокислотним складом та оптимальним співвідношенням жирних кислот Омега-6 і Омега-3, що робить його незамінним для харчового використання. Рослини сорту не містять тетрагідроканабінолу і мають нижчу висоту за сорт-стандарт Гляна, що сприяє більш ефективному збиранню посівів зернозбиральним комбайном.

Сорт однодомних конопель Глухівські 85 рекомендований для вирощування на енергетичні цілі. Є чемпіоном серед сортів за інтенсивністю формування високої біомаси стебел за рахунок збільшення їх довжини і маси, не поступаючись південному еколого-географічному типу конопель. Також характеризується високими урожаями волокна. Порівняно з сортом-стандартом Гляна є більш пізньостиглим, не містить тетрагідроканабінолу. Потребує інтенсивної технології вирощування.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур