круглий_стіл_31_01_24

Обговорення нового законодавства з обігу конопель

31 січня 2024 року на базі Інституту луб’яних культур НААН України пройшов Круглий стіл «НОВИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ № 7457 ЩОДО ОБІГУ РОСЛИН КОНОПЕЛЬ: ПОТЕНЦІАЛ ТА РИЗИКИ ДЛЯ ГАЛУЗІ ВІТЧИЗНЯНОГО КОНОПЛЯРСТВА», який було організовано спільно з Асоціацією «Українські технічні коноплі».
Основна мета заходу — обговорення положень законопроекту, висвітлення його позитивних та негативних сторін, а також роз’яснення для учасників вітчизняного ринку конопель нововведень законопроекту з подальшим формування спільної позиції щодо реалізації його положень.

У круглому столі взяли участь представники МініАПК, Держлікслужби, Національної поліції, представники конопляних асоціацій, науковці та безпосередні виробники і переробники конопляної продукції.
Найбільше коноплярів цікавило питання правового забезпечення проведення посівної компанії 2024 року: кому можна сіятись, що робити підприємствам, які не одержали квоти, які вимоги до збиральної компанії та відбору зразків щодо вмісту ТГК.
Представник Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Начальник відділ ліцензування діяльності з обігу підконтрольних речовин – Лисенко Надія Віталіївна, відповіла на низку питань щодо положень нової редакції законопроекту та представила бачення установи щодо правового регулювання галузі коноплярства як в медичному, так і промисловому сегменті.
Змістовим був виступ Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України – Висоцького Тараса Миколайовича, який повідомив, що міністерство планує активно займатися розробкою підзаконних актів з метою регламентації виробництва промислових конопель, куди запропонував надати кандидатури від наукових установ та представників галузі для включення в робочу групу.
Учасники круглого столу задавали питання представникам державних установ та висвітлили своє бачення щодо окремих позицій представленого законопроекту, яке буде враховано в спільній резолюції круглого столу, доповнення та пропозиції до якої інститут чекає до кінця тижня (2 лютого) на електронну адресу ibc1931@ukr.net

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур