Flax_dem_0

ДЕМОНСТРАЦІЙНИЙ ПОЛІГОН ЛЬОНУ

В Інституті луб’яних культур НААН закладено демонстраційний полігон льону, на якому висіяно високопродуктивні сорти льону-довгунця та льону олійного селекції наукових установ Національної академії аграрних наук. Зокрема сорти льону-довгунця — Гладіатор, Есмань, Сіверський, Усівський, Гетьман, Чернечі джерела (оригінатор – Інститут луб’яних культур НААН), Зоря 87, Оберіг (Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН), Іванівський (ННЦ «Інститут землеробства» НААН), та льону олійного — Аквамарин, Північна зірка і Блакитно-помаранчевий (ННЦ «Інститут землеробства» НААН).

На демонстраційному полігоні представлено як зареєстровані, так і перспективні сорти. Крім того у рамках наукової роботи з Національною колекцією льону висіяно більше 200 колекційних зразків різного еколого-географічного походження.
Посіви знаходяться у доброму стані, у фазі ялинки. Запрошуємо відвідати наш демонстраційний полігон наприкінці червня, коли заквітне льон і буде яскраво видно його безмежне різноманіття.

І.О.Тимоніна, м.н.с.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур