ПДМ_00

Вшанування пам’яті про видатного генетика конопляра

24 травня 2021 р. до 90-річчя з дня народження видатного вченого генетика-конопляра Миколи Дмитровича Мигаля відкрито меморіальну дошку. Захід організовано ініціативною групою колишніх аспірантів Миколи Дмитровича, яку очолив кандидат сільськогосподарських наук Рухленко Віктор Миколайович.

ПДМ_0

Дошку встановлено на будинку, де жив і працював вчений (вул. Терещенків, 49), У відкритті пам’ятного знаку взяли участь науковці різних поколінь з Інституту луб’яних культур НААН, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка та Сумського аграрного університету, які безпосередньо працювали з вченим-генетиком, або знають його по науковим працям. Науковці Ситник В.П., Щербань І.І,, Лайко І.М., Рухленко В.М. відзначили вагомий внесок Мигаля М.Д. у створення теоретичних основ генетики і селекції промислових конопель, а також його людяність, працьовитість і добрий гумор.

Даною подією не тільки вшановано пам’ять талановитого вченого, творчу людину, а й засвідчено, що справжня наука — це повсякденна копітка праця, а добрі справи робляться за покликом серця, від душі.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур