S1

“СУМЩИНА АГРАРНА 2019”

Минулими вихідними на базі Сумського національного аграрного університету проведено Міжрегіональний форум та виставку-ярмарок «Сумщина Аграрна 2019». Захід зібрав представників влади, аграріїв, підприємців, народних майстрів та велику кількість відвідувачів та включав презентацію сільськогосподарської техніки, агропромисловий ярмарок, виставку-продаж товарів народних промислів, фотовиставку «Смаки Сумщини», виставку тварин та птахів тощо.

Інститут луб’яних культур будучи постійним учасником даного заходу, презентував цього разу для потреб малого і середнього бізнесу інноваційні розробки на основі використання лляної та конопляної сировини. Відвідувачам виставки був представлений широкий спектр натуральної продукції  з льону та конопель: обрушене насіння, лляна й конопляна олія, мило та текстильні вироби вітчизняних товаровиробників. Науковці також представили технічні розроби — першу українську лінію для переробки стебел льону і конопель та технологію збирання конопель технікою загального призначення. 

Сподіваємось, що проведена презентація дозволить розширити у 2020 році лляний і конопляний клин Сумщини та збільшити обсяги виробництва продуктів харчування з лляного та конопляного насіння.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур