Сорт промислових конопель  ЛІРИНА

автори – Лайко І.М., Кириченко Г.І., Міщенко С.В.

Сорт Лірина продовжує лінійку сортів насіннєвого напряму господарського використання, вигідно перевищуючи аналогічні сорти за вмістом олії в насіння (близько 45%) та вдало поєднавши низькорослість з високою урожайністю насіння.

Середня урожайність стебел (за умови дотримання рекомендованої технології вирощування та оптимального забезпечення рослин вологою протягом всього вегетаційного періоду) 6,2 т/га, волокна – 1,4 т/га, насіння – 2,0 т/га. Середній вміст волокна у стеблах – 26%.
Сорт може успішно бути залучений у виробництво органічних посів промислових конопель для застосування в харчовій промисловості, а середній показник волокнистості в стеблах, дозволяє одержати додатковий прибуток від переробки трести та виробництва однотипного волокна високої якості.
Від появи сходів до настання фази «технічна стиглість» в кліматичних умовах північно-східної частини України проходить у середньому 83 доби, до настання фази «біологічна стиглість» – 107 діб. Середня висота рослин на момент завершення вегетаційного періоду 200 см.

Сорт внесено до Державного реєстру сортів, придатних для поширення в Україні, у 2022 р.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур