Сорт промислових конопель  АФІНА

автори – С.В. Міщенко, І.М. Лайко, Г.І. Кириченко, Г.М. Лайко.

Сорт насіннєвого напряму використання. Поєднує в собі низкорослість з насіннєвою продуктивністю та олійністю, що успішно може використовуватися для застосування в харчовій промисловості для виготовлення натуральних еко продуктів.

Сорт «Афіна» – новий конкурентоздатний сорт насіннєвого напряму використання, який гармонійно поєднує повну відсутність тетрагідроканабінолу (ТГК – 0,00%), низькорослість (висота окремих рослин до 2,1 м), високу насіннєву продуктивність (1,4-1,6 т/га) й олійність насіння (більше 40 %, що є достатньо високим показником для рослини конопель).
Сорт виведено поєднанням кращих ознак рослин конопель з метою одержання вихідного матеріалу, який доцільно застосовувати в харчовому напрямі, при цьому забезпечував би основні вимоги до рослин конопель промислового спрямування. Цілеспрямована робота зі створення сорту Афіна тривала близько 6 років, що в підсумку дозволило одержати неповторний продукт, який задовольнить значні вимоги як виробничників так і переробників коноплепродукції.

Рослини сорту формують потужні суцвіття. Низькорослість полегшує процес збирання посівів зернозбиральним комбайном. Сорт належить до середньостиглої групи (120-123 доби до настання фази «біологічна стиглість»), характеризується відсутністю у посівах плосконі.
Сорт може бути успішно адаптований для вирощування за органічною технологією землеробства, що в підсумку гарантує реалізацію продукції як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках, «апетити» якого до даної категорії товару останніми роками тільки зростає.

Сорт внесено до Державного реєстру сортів, придатних для поширення в Україні, у 2022 р.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур