logo_hempconf_7_08а

Про VII міжнародну науково-практичну конференцію

26 – 28 серпня 2021 р. в Інституті луб’яних культур НААН України в м. Глухові Сумської області відбулася VII міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві 2021 плюс», на якій зібралися профільні вітчизняні компанії, експерти та профільні галузеві асоціації. У роботі конференції взяли участь більше 100 учасників з України, США, Об’єднаних Арабських Еміратів, Іспанії, Канади, Італії, Нідерландів, Чорногорії та Узбекистану.

У день відкриття на учасників чекав «Конопляний ярмарок», на якому було представлено сучасне виробництво на основі конопель, пізнавальні майстер-класи з виготовлення народної іграшки, День відкритих дверей Інституту луб’яних культур НААН «Науковці інституту в історії коноплярства» та святковий концерт.

На другий день на пленарному засіданні обговорювались проблемні питання коноплярства в Україні та світі, накреслено напрями розвитку галузі.

28 серпня було присвячено “Дню конопляного поля”. Науковці інституту продемонстрували учасникам конференції унікальний, єдиний у світі багаторічний (90 років) дослід беззмінного вирощування конопель, єдиний в Україні демонстраційний полігон промислових конопель, а також технологічне обладнання для збирання й перероблення конопляної сировини. Конференція засвідчила, що у суспільстві існує значний попит на інформацію у сфері промислового коноплярства, а підприємці розглядають коноплі як прибутковий бізнес, а на ринку існує стійкий попит на наукові розробки Інституту луб’яних культур НААН — селекційні та теххнологічні. .

Під час конференції детально розглянуто питання використання конопляної сировини для виготовлення різних видів продукції: продуктів харчування, будівельних матеріалів, лікарських засобів, целюлози, біопалива тощо.
У проєкті резолюції учасники конференції підтримали позиції провідних світових конопляних асоціацій, що промислові коноплі – це високорентабельна сільськогосподарська культура, а не наркотик, тому коноплевиробники потребують чітких і прозорих правил щодо ведення конопляного бізнесу за всіма напрямами переробки рослини конопель, включаючи листя, суцвіття, насіння, стебло і коріння.

Пропозиції надсилайте, будь ласка, на електронну пошту інституту ibc1931@ukr.net  з позначкою “резолюція”

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур