fibre0

Круглий стіл “ТЕКСТИЛЬНИЙ ПОТЕНЦІАЛ КОНОПЛЯНОГО ВОЛОКНА”

Останнім часом у світі спостерігається стійка тенденція до збільшення попиту на текстильні вироби з лляного і конопляного волокна, оскільки їхнє виробництво має менш шкідливий вплив на довкілля, у порівнянні з бавовною. На сьогодні українські товаровиробники також долучаються до даного процесу.

На початку лютого 2021 р. в Інституті луб’яних культур НААН відбувся круглий стіл з представниками бізнесу щодо перспектив використання конопляного волокна у текстильній промисловості. Зокрема, обговорювались технологічні можливості одержання волокна конопель із широким спектром споживчих властивостей для різнопланового використання. Під час заходу розглянуті напрями подальшої співпраці бізнесу та науки для розвитку галузі коноплярства, оснащення підприємств технологічним обладнанням тощо.

Круглий стіл відбувся у рамках проєкту регіонального розвитку «Створення агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» – візитівки та одного з «магнітів» Сумщини та України», одним із партнерів якого є Інститут луб’яних культур НААН.

Проект спрямований на реалізацію стратегічної мети державної регіональної політики щодо створення можливостей для сталого розвитку сільських територій Сумської області, диверсифікації сільськогосподарського виробництва, забезпечення соціальної та економічної єдності з іншими регіонами України, раціонального використання і відтворення природно-ресурсного потенціалу сільських територій, збільшення тривалості життя населення. Проект передбачає підвищення привабливості території для інвестування в розвиток коноплярства та супутніх напрямів підприємницької діяльності шляхом створення сприятливого інвестиційного середовища, впровадження наукових розробок в практичну діяльність, формування нових туристичних об’єктів та маршрутів, а також популяризацію споживання продуктів харчування з насіння конопель, використання в побуті продукції переробки конопель та має стати візитівкою, а також одним з «магнітів» Сумщини й України.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Інститут луб'яних культур